Initiatieven van Roads

Appeltaart Imperium

https://appeltaartimperium.nl/

Het Appeltaart Imperium is een sociale firma met een degelijke werkwijze en een rustige sfeer. Van de taartbodem, de suiker, de appels en rozijntjes tot aan de slagroom op de top: alle ingrediënten worden met zorg gekozen én bereid. De deelnemers worden door vakbegeleiders ondersteund bij het bakken van de ambachtelijke appeltaarten en bij het (opnieuw) leren functioneren in een professionele werkomgeving.

De Houtstek

https://houtstek.nl/

De Houtstek is een mooie houtwerkplaats gelegen aan de Amsteldijk Zuid in Amstelveen. Hier wordt in opdracht van grote en kleine bedrijven, particulieren en instellingen een grote variatie aan houten producten geproduceerd. De Houtstek is een sociale firma/re-integratie bedrijf met ongeveer dertig deelnemers uit de geestelijke gezondheidszorg. Het is voor onze deelnemers een bijzondere leerwerkplek om ervaring in houtbewerking op te doen. Daarbij leren de deelnemers om (opnieuw) te functioneren in een professionele werkomgeving.

Het Kantineproject

https://roads.nl/sociale-firmas/het-kantineproject/

Het Kantine Project verzorgt iedere dag een heerlijke lunch voor de leerlingen van het Hermann Wesselink College in Amstelveen. Mensen met een psychische kwetsbaarheid kunnen er werkervaring opdoen in de vorm van een re-integratie- of dagbestedingstraject. Bij Het Kantineproject leren de deelnemers o.a. eten klaarmaken en met klanten omgaan. Daarbij is het mogelijk om een opleiding te volgen tot MBO 1 (entree) assistent-horeca en kok. Door bij Het Kantineproject te werken en één dag in de week naar school te gaan, kunnen de deelnemers een MBO-diploma halen. Het Kantineproject werkt samen met de Werkleerschool Amsterdam (onderdeel van het ROC van Amsterdam).

Recycle

https://recyclefietsen.nl/

Recycle is te vinden in het prachtige oude pand De Hallen in Amsterdam Oud-West. Recycle is een fietsenmaker en zorgt er bovendien voor dat De Hallen netjes en veilig blijft. Zo maken de deelnemers de passage (doorgang) van deze bijzondere plek schoon en beantwoorden ze vragen van bezoekers over waar welke winkels zijn en waar zij hun fiets kunnen zetten. Recycle is ook een sociale firma waar mensen met een psychiatrische achtergrond de weg terugvinden naar werk in de vorm van re-integratie of dagbesteding. Begeleid door technische vakmensen ontwikkelen zij zich stap voor stap tot fietsenmaker of facilitair medewerker in De Hallen op MBO 1 niveau.

Restaurant Freud

http://restaurantfreud.nl/

Combineer liefde voor lekker eten met aandacht voor mensen en je hebt Restaurant Freud. Bij Restaurant Freud bieden we de mogelijkheid om arbeidsmatige dagbesteding te doen in verschillende functies. Wij werken samen met de Werkleerschool (onderdeel van het ROC), die opleidingen aanbiedt als combinatie van werken en leren. Restaurant Freud is een officieel leer-werkbedrijf. Onze leermeesters leiden je op tot horeca assistent, gastheer/gastvrouw en zelfstandig werkend kok (tot niveau 2).

Roads Print & Pixels

https://roadsprintenpixels.nl/

Roads Print & Pixels is hét adres in Haarlem voor uw digitaal drukwerk, ontwerpen & webdesign. Van complete huisstijl en bijbehorende website tot geboorte- en trouwkaarten, brochures, raambestickering en textielbedrukking. Roads Print & Pixels is tevens een sociale onderneming. In onze professionele printshop en ontwerpstudio, begeleiden we mensen met een  achtergrond in de GGZ of verslavingszorg bij het hervinden van structuur, dagbesteding of werk.

Roads Technology

https://roads-technology.nl/

Bij Roads Technology draait alles om de nieuwste (online) technieken. Roads Technology helpt zowel particulieren als zakelijke klanten op ICT-gebied. Bijzonder aan Roads Technology is dat het niet alleen een IT-bedrijf is, maar ook begeleiding biedt (dagbesteding en re-integratie) aan mensen uit de GGZ of verslavingszorg. Het team bestaat uit enthousiaste en creatieve cliënten in verschillende stadia van hun traject. Deskundige collega’s ondersteunen bij het opbouwen van vakkennis en bij het (opnieuw) leren functioneren in een professionele werkomgeving.

Roads Vervoer

https://roadsvervoer.nl/

Bij Roads Vervoer werken mensen met een psychiatrische achtergrond als chauffeur, in de keuken, aan de balie/receptie en in de administratie. Zij doen dit als dagbesteding en ten behoeve van hun re-integratie. Roads Vervoer zorgt onder andere voor vervoer van deelnemers van en naar dagbesteding of zorgprojecten, kleine verhuizingen (bijvoorbeeld naar een andere zorginstelling), postbezorging van post(pakketten) tussen zorg- en welzijnsorganisaties en de broodroute: de tuk tuk van Roads Vervoer die diverse Amsterdamse restaurants van vers brood voorziet.

Zeefdrukmakers

http://zeefdrukmakers.nl/

Zeefdrukmakers is de leukste zeefdrukkerij (voor textiel en papier) van het land. De drukkerij biedt 40 werkplaatsen voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Een gemêleerd gezelschap van mensen die na een kleine omweg in het leven zich weer heel graag nuttig willen maken. Door Zeefdrukmakers kunnen zij ervaring opdoen in werkritme en stabiliteit, en leren ze nieuwe vaardigheden om dadelijk weer steviger in de maatschappij te staan.

Administratieproject

Bij Roads Print en Pixels verzorgen we ook verschillende administratieve diensten. Denk aan het maken van urenregistraties, onkostenvergoedingsoverzichten, omzetoverzichten of het archiveren van data.

We staan open voor administratieve klussen zonder teveel tijdsdruk, voor zowel particulieren als bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Lijsten in Excel maken (zowel adreslijsten als financiële overzichten)
 • Etiketten printen
 • Papieren stukken digitaliseren
 • Notulen uittypen
 • Archiveren
 • Brieven versturen
 • Agenda’s beheren
 • Webshop artikelen bijhouden en versturen
 • Uitzoekwerk
 • Kasboeken bijhouden
 • Formats maken voor offertes, facturen etc.
 • Facturatie
 • Klanttevredenheidsonderzoeken

Staat er iets interessants tussen of heb je een suggestie voor soortgelijk administratief werk? Neem dan vooral contact met ons op. We bespreken het graag!